Dissabte 18 de novembre al Dràstik Punkaires, projecció del documental “Tomar el escenario”

Aquest dissabte 18 de novembre, des de les 11.05 fins a les 14.58 obrim el Dràstik Punkaires per projectar el documental Tomar el escenario. A continuació punxarà en Txapoteaux Dj tot fent un vermut amenitzat amb una mica de música punk rock. Us deixem unes línies amb la sinopsi del docu.

‘Tomar el escenario’: Un documental sobre presències i absències de les dones a la música alternativa.

Quantes vegades veiem dones tocar als escenaris del que anomenem circuits musicals alternatius? La presència femenina en la música alternativa ha anat creixent, però no està prou normalitzada. Les escenes alternatives tenen unes pràctiques i uns valors que permeten que les dones s’expressin amb llibertat i comoditat. Però el cert és que persisteixen algunes actituds patriarcals, a vegades obertament masclistes, a vegades subtils, i en alguns casos invisibles.

A través de més d’una vintena d’entrevistes, ens endinsem en la creixent participació musical de dones que trenquen amb els rols tradicionals que la societat i la música havia reservat per a elles. Dones que han obert camins, han consolidat i defensat les seves posicions, han batallat contra els estereotips i actituds patriarcals, i que estan presents amb total naturalitat en els espais musicals.

Quines barreres tenen les dones a les escenes musicals alternatives? Hi ha sexisme a les escenes musicals que aparentment no són sexistes? Quines estratègies permeten anar transformant tot això? És positiu destacar que un grup està format per dones? Les dones hi són, però hi estan presents activament? Les vivències personals i reflexions d’aquestes noies compromeses amb la música ens mostren la passió vital per aquest mitjà d’expressió que impregna les seves vides per complet.

* Dràstik Punkaires, seu social de l’Arcada Koncerts i del Col·lectiu Punkaires amb accés només per socis. Et pots fer soci el mateix dia per només 5€. Apa salut i gas!!!